Het advies bij INBRAAK: houd deuren en ramen goed op slot!
Het advies bij BRAND: zorg dat mensen snel via deuren kunnen vluchten!
Een paradox: een ogenschijnlijke tegenspraak?
Ogenschijnlijk, maar niet feitelijk! Experts in brand- en inbraakbeveiliging hebben de kennis om deze paradox te doorbreken. De experts van Brandpreventie en Inbraakpreventie weten uw gebouw te beveiligen tegen brand én inbraak. Hun expertise is om de juiste bouwkundige en elektronische beveiligingsmaatregelen effectief toe te passen. Zij weten de regelgeving om te zetten in praktische oplossingen en producten. Regelgeving schrijft voor dat bij calamiteiten zoals brand, een deur snel en zonder sleutel geopend kan worden.
Enkele voorkomende voorzieningen van sluitingen zonder sleutel zijn de knopcilinders, anti-panieksloten en paniekbalken.
- Met een knopcilinder is een deur in een handomdraai te openen.
- Hetzelfde geldt voor een antipaniekslot (NEN-EN 179); door de deurkruk naar beneden te drukken wordt de deur ontgrendeld.
- Een paniekbalk (NEN-EN 1125) wordt vaak gebruikt om deuren in openbare gebouwen met één druk snel en eenvoudig van binnenuit te openen.
- Voor de BRANDVEILIGHEID zijn genoemde sloten van binnenuit dus gemakkelijk te openen. Voor de INBRAAKVEILIGHEID vraagt dit om extra beveiligingsmaatregelen. Ons advies is om deuren en ramen bij vluchtbeslag altijd te voorzien van inbraakwerende P4A of P6B-beglazing.
Ook is het mogelijk om na opening van deuren een snelle elektronische signalering te doen en camera’s te activeren, zodat inbrekers snel worden gesignaleerd.
Bekijk de voordelen van één partner in totaalveiligheid.